Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Smittskyddsläkaren i Region Halland rekommenderar distansundervisning

Uppdaterad
Publicerad

Vid 21-tiden meddelade Region Hallands kommunikationsdirektör, Johanna Wiechel-Steier, att smittskyddsläkaren rekommenderar att alla kommuner bör inleda terminen med två veckors distansundervisning för årskurs 7-9.

Tidigare under onsdagen räknade de halländska kommunerna med att öppna skolorna igen som vanligt efter jullovet, men nu återstår det att se vad de väljer att göra.

– Detta med hänvisning till den höga smittspridning som föreligger i Halland. Dock är det respektive kommun som tar beslut om hur de vill göra, skriver hon i ett sms till SVT Nyheter Halland.

Beslut i Kungsbacka och Hylte

Kungsbacka kommun var en av de första att meddela under onsdagskvällen att de beslutat att följa smittskyddsläkarens rekommendation om att inleda vårterminen med två veckors distansundervisning för grundskolans högstadieelever.

För elever från förskoleklass till årskurs 6 samt elever som tillhör grundsärskolan gäller undervisning som vanligt.

– Vi fick informationen från smittskyddsläkaren under onsdagen och såg det som angeläget att omgående följa rekommendationen även om det blev med kort varsel för såväl personal som elever, säger Maria Andersson, skolchef Förskola & Grundskola i ett pressmeddelande.

På torsdagsförmiddagen kom även besked från Hylte kommun att man börjar med distansundervisning för högstadieeleverna på Örnaskolan.

Detta mellan den 11:e och 24:e januari. Elever på låg- och mellanstadiet börjar vårterminen som vanligt. Skolan kommer att skicka ut detaljerad information till samtliga vårdnadshavare för elever på högstadiet idag, torsdag, alternativt imorgon, fredag, skriver kommunen på sin hemsida.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet