Vårterminen inleds med distansundervisning för högstadieelverna i Halland. Stigert Pettersson är ordförande för länets strategiska utbildningsgrupp. Foto: SVT/TT

Distansundervisning för högstadieelever i Hallands samtliga kommuner

Uppdaterad
Publicerad

När terminen startar efter jullovet får eleverna i årskurs 7–9 stanna hemma. Högstadieskolorna i hela regionen övergår till distansundervisning under två veckor.

Skolstarten blir annorlunda för Hallands högstadieelever när vårterminen börjar. Samtliga högstadieskolor kommer enbart att ha undervisning på distans. Det beslutade länets skol- och utbildningsförvaltningschefer under torsdagsförmiddagen.

– Ambitionen sedan tidigare är att hålla Halland helt och vi kommer att ha en gemensam linje för så samtliga kommuner efterkommer önskemålen om att övergå till fjärrundervisning för årskurs 7–9, säger Stigert Pettersson, ordförande i den strategiska utbildningsgruppen i Halland.

Erfarenheter från gymnasieskolorna

Det kommer att bli en annorlunda terminsstart men det finns många lärdomar att dra från tidigare erfarenheter med distansundervisning för gymnasieskolan. Samtidigt sticker han inte under stol med att det är en rejäl utmaning att undervisa så pass unga elever på distans.

– Vi är väl riggade att kunna göra detta, även med åldersgrupperna sjuan, åttan, nian. Men det är naturligtvis ett helt annat sätt att undervisa, hur ser det ut med uppkoppling och hanteringen med lunch. Det är saker vi jobbar med febrilt.

Lagstadgat krav på skolmåltid

Det lagstadgade kravet på skolmåltid ska efterlevas så långt det bara går, men detaljerna kring hur är upp till respektive kommun.

– Har man frågor eller är orolig så ta kontakt med skolan, så hjälps vi åt att lösa det här.

I klippet ser du Stigert Pettersson och Kungsbackas skolchef Maria Andersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet