Häng med till parken i klippet ovan och hör varför Halmstads kommun återskapar bäcken. Foto: Ida Röök Svalander/SVT

Nu återställs bäcken i Norre Katts park

Publicerad

Norre Katts park i Halmstad genomgår en upprustning under hösten. Fokus ligger på kulturhistoriska värden och som en del i arbetet återskapas en bäck.

I början av veckan startade byggarbetet där bland annat Näckrosdammen renoveras och en bäck återuppstår. Redan förra hösten återplanterades 13 lindar som föll vid stormen Gorm 2015. Även tio nya bokar fick ta plats.

– Det känns verkligen bra att kunna fortsätta projektet i höst. Genom att återskapa den gamla bäcken och renovera dammen bidrar vi även till att öka den biologiska mångfalden, säger Sofia Warpman, stadsträdgårdsmästare på teknik- och fritidsförvaltningen i Halmstads kommun.

Planen är att arbetet ska vara klart i slutet av november och fram tills dess kommer den befintliga stenbron och området vid Näckrosdammen vara avstängd.

Häng med till parken i klippet ovan och hör varför Halmstads kommun återskapar bäcken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.