Stor uppslutning i Kungsbacka för klädinsamling till flyktingar

Uppdaterad
Publicerad

Onsalabon Rickard Nordqvist vill hjälpa ukrainska flyktingar och skrev därför ett inlägg i sociala medier där han efterlyste kläder och dylikt. På kort tid har han fått in tusentals påsar med alla möjliga förnödenheter. Allt ska köras ner till Polen för att delas ut till de behövande som flyr över gränsen.

– Jag har fått gåshud 153 gånger i dag.

Till en början trodde han bara att ett par skåpbilar på 14 kubik skulle räcka. Men som det ser ut nu behöver han och hans medhjälpare både större lastbilar och en större förvaringslokal till allt som samlas in.

– Det är så många som vill hjälpa till och skänker allt möjligt de kan hitta hemma. Kläder, filtar, leksaker, hygienartiklar och skor, säger Rickard Nordqvist.

Halland och kriget i Ukraina

Även i Laholm har en liknande insamling börjat ta form. I mitten på veckan kör lastbilar med kläder därifrån ner till Polen.

I klippet får du se vad folk skänker bort till flyktingarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Halland och kriget i Ukraina

Mer i ämnet