Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ytterligare en person har begärts häktad efter misstänkta knivmordet i Halmstad. Foto: Anna Palmgren/SVT/Ida Rising/Linus Kamstedt Lindholm

Två tonårskillar åtalas för knivmord på Karl XI:s väg

Uppdaterad
Publicerad

De två unga män i tonårsåldern, som sedan en tid varit misstänkta för knivmordet på Karl XI väg i Halmstad i augusti förra året, åtalades på fredagsförmiddagen.

I mitten av augusti förra året dog enung man, efter att ha skadats svårt vid knivbråket i centrala Halmstad. Tidigare har sju personer avskrivitsfrån misstanke, kvar finns två killar misstänkta för mord och försök till mord. Den ena av dem, som släpptes ur häkte i januari, häktades på nytt i början av april.

Nu åtalas de två unga männen, 16 och 17 år, för mord och försök till mord. Enligt åklagaren har männen begått brotten tillsammans och i samförstånd. Dessutom åtalas 16-åringen för grovt vapenbrott och narkotikabrott i Mariestad, samt för två fall av övergrepp i rättssak i februari i år. Ytterligare en person blev allvarligt skadad vid händelsen.

Knarkaffär gick snett

Enligt åklagaren handlar den om narkotikaaffär som inte gick enligt plan.

 – Vi fick tidigt en bild av vad som hade hänt och den bilden har under utredningens gång stärkts med hjälp av teknisk bevisning, granskning och kartläggning av telefonpositioner och telefonkontakter samt material från övervakningskameror. Polisen har gjort ett gediget utredningsarbete och hållit ett mycket stort antal förhör av vittnen, säger Ginger Johansson i ett pressmeddelande.

Förhandlingen beräknas starta onsdag 3 maj och fortsätta månaden ut. Under utredningens gång har de båda åtalade förnekat brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.