Ytterligare en person har begärts häktad efter misstänkta knivmordet i Halmstad. Foto: Anna Palmgren/SVT/Ida Rising/Linus Kamstedt Lindholm

Ytterligare en person begärs häktad misstänkt för mord i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

En person under 18 år har begärts häktad i sin frånvaro, på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök, efter en knivskärning i Halmstad förra veckan. Sedan tidigare sitter en annan person häktad för samma sak, också han under 18.

Vid halv fem-tiden på morgonen måndagen 18 augusti kallades polis till Karl XI:s väg i centrala Halmstad. Två personer fördes till sjukhus med knivskador, en av dem avled senare samma dag.

Initialt greps tre personer men dessa släpptes kort därefter. I söndags häktades en yngling, misstänkt för mord och mordförsök. Nu har ytterligare en person begärts häktad i sin frånvaro, även han på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök.

SVT Nyheter Halland har sökt åklagare Ginger Johansson.

Under onsdagen utförde polisen dykningar i Nissan med anledning av knivdådet, se klippet nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kustbevakningen och polisen på plats vid Nissan. Dykarna letar efter förmål som kan kopplas till knivdådet i centrala Halmstad. Foto: Linus Kamstedt Lindholm

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.