Idag föll domen i Halmstad tingsrätt för de två tonåringar som var inblandade i ett knivbråk som avslutade livet för en annan ung man. Foto: Anna Palmgren/SVT

Tonårskillar får sluten ungdomsvård för knivmordet i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

På fredagsförmiddagen dömdes de två tonårskillar från Halmstad som stått åtalade för att ha knivmördat en 22-årig man på Karl XI:s väg i Halmstad i augusti 2022. De döms till fyra års ungdomsvård.

Den svårt skadade 22-åringen hittades knivskuren i centrala Halmstad. Hans liv gick inte att rädda. Även ytterligare en ung man attackerades. I utredningen har flera personer varit misstänkta för inblandning i mordet. Motivet uppges vara ett bråk om en knarkskuld och tre kartor narkotikaklassad medicin.

De dömda var 16 respektive 17 år vid brottet och döms för mord och mordförsök. De ska solidariskt betala cirka 650 000 kronor i skadestånd till offer och anhöriga. 16-åringen förnekar brott och 17-åringen erkänner två hugg med en fruktkniv, men inte andra delar av händelseförloppet, som hugg genom bröstkorg och hjärta.

En av försvarsadvokaterna överväger att överklaga.

– Domen är omfattande och jag har inte hunnit analysera den med min huvudman, men min spontana uppfattning är att det inte har blivit rätt i tingsrätten. Man har inte gjort tillräcklig analys av uppgifterna och därför dragit fel slutsatser, säger försvarsadvokaten John Gerhardsson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Detta har hänt: Knarkskuld bakom knivmordet på Karl XI:s väg. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.