Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Christoffer Johansson, chef på privat bank Länsförsäkringar Halland, ger några tips på vad du kan tänka på vid en bostadsaffär. Foto: Valentina Xhaferi/SVT

Här är tre tips från banken till dig som funderar på att köpa bostad

Uppdaterad
Publicerad

I förra veckan höjde Riksbanken styrräntan med en procentenhet, ett sätt att kyla ner ekonomin och minska inflationen. För många kan bostadsmarknaden kännas osäker eftersom räntan kan komma att höjas ytterligare. Men rådet från bankchefen på Länsförsäkringar Halland är att se bostadsköpet som en investering på lång sikt.

Christoffer Johansson, chef på privatbank Länsförsäkringar Halland, ger några tips på vad du ska tänka på vid ett köp i klippet ovan.

Under 2022 har har styrräntan förändrats tre gånger, samtidigt som elpriserna höjs och inflationen stiger. Den nya styrräntan är den högsta på nästan 30 år. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.