Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I kilppet berättar Renate Olsson, undersköterska och Hanna Larsson, sjuksköterska IVA, om hur det känns och varför de valde att ta vaccinsprutan. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Vaccinering av intensivvårdspersonal i Halland inledd

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen påbörjades vaccineringen av personal som jobbar patientnära på operations- och intensivvårdsklinikerna på Hallands sjukhus i Halmstad och Varberg. I nuläget är det 400 doser som ska delas ut.

För tillfället pågår ett intensivt förberedelsearbete för att vaccinera vårdnära medarbetare inom Region Halland. Vaccinationen har påbörjats i mycket begränsad omfattning av medarbetargrupper i kritiska funktioner. Det här sker parallellt med vaccinationen av prioriterade grupper i Fas 1, däribland de som bor på äldreboenden och de som har hemsjukvård.

– Folkhälsomyndigheten beslutade redan för några veckor sedan att vårdpersonal kan vaccineras vid sidan av de i fas 1. Nu har vi kommit fram till att det är den här personalgruppen ska prioriteras. Det är kritiskt att vi har dem i arbete, säger Johanna Wiechel-Steier, kommunikationsdirektör på Regionen.

På torsdagskvällen upptäcktes att vaccinet som getts till personalen har transporterats i för låg temperatur och vaccineringen stoppades.

I kilppet berättar Renate Olsson, undersköterska och Hanna Larsson, sjuksköterska IVA, om hur det känns och varför de valde att ta vaccinsprutan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet