Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Möt Kajsa Sörman nere på Mellbystrand i Laholm och hör om manifestationen för bilparkeringarna där. Foto: Peter Osterberger/SVT

Fler än 100 överklagar bilförbud på Laholms stränder – demonstration planeras på första maj

Uppdaterad
Publicerad

Missnöjet mot bilförbudet på stränderna i Laholm växer. Fler än 100 personer och organisationer har överklagat – och nu planeras en stordemonstration på första maj mot beslutet.

– Vi vill inte bli utestängda från vår egen strand, säger Kajsa Sörman, styrelsemedlem i föreningen Strand för alla.

Länsstyrelsen har beslutat att markägare i Mellbystrand och Skummeslövsstrand måste sätta vägbomar för nedfarterna till stranden. Bilparkeringen på stranden är, enligt beslutet, en miljöfarlig verksamhet.

Ordnar demonstration

Föreningen Strand för alla har undertecknat ett av de många överklaganden mot beslutet, som ska behandlas av mark- och miljödomstolen.

På första maj anordnar föreningen en demonstration på stranden. Bland annat har flera politiska partier i Laholms kommun meddelat att de kommer att delta i manifestationen mot länsstyrelsebeslutet.

I klippet hör du mer om manifestationen och motståndet mot beslutet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.