Varberg ställer om – kan ta emot 500 flyktingar inom kort

Uppdaterad
Publicerad

Samtidigt som övriga kommuner i Halland rustar sina idrottshallar och andra tillgängliga lokaler till att bli boende för flyktingar från Ukraina har Varbergs kommun avvaktat med att vidta konkreta åtgärder. Nu säger dock kommunledningen att man kommer kunna ta emot upp till totalt 500 personer inom kort.

– Vid förfrågningstillfället hade vi inte ordningsställt några boendeplatser. Så då var svaret att vi inte hade några tillgängliga, säger Varbergs kommundirektör Carl Bartler.

Övriga kommuner i länet svarade länsstyrelsen redan under förra veckan att man hade drygt 2 000 akuta platser klara.

Halland och kriget i Ukraina

Har beredskap

Varbergs kommun menar nu att man har beredskap men vill vänta med att berätta vilka lokaler som kommer att användas som flyktingboende.

– Vi har några alternativ som vi tittar på men vi väljer i dagsläget att inte gå ut med det förrän vi kommunicerat med de närmast berörda, säger kommundirektör Carl Bartler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Halland och kriget i Ukraina

Mer i ämnet