Kommunen har beslutat att omhänderta ytterligare ett barn från släktgården i Varberg, där sedan tidigare flera barn är omhändertagna av myndigheterna. Foto: SVT

Ytterligare ett barn omhändertas från släktgård i Varberg

Uppdaterad
Publicerad

Fyra barn omhändertogs förra året från en familj i Varbergs kommun enligt LVU – lagen om vård av unga. Detta efter att barnen hållits isolerade från omvärlden, enligt myndigheterna. Nu har kommunen beslutat omhänderta ytterligare ett barn.

En familj har hållit sina barn hemma från skolan och barnen har heller inte tagits till barnavårdscentralen. Nu ansöker socialnämnden i Varberg till förvaltningsrätten om ett ”omedelbart omhändertagande enligt LVU” av ytterligare ett barn i familjen, enligt de handlingar som har kommit in till förvaltningsrätten. Detta var Hallands nyheter först att rapportera om.

Enligt tidningen dömdes föräldrarna nyligen i kammarrätten att betala 158 000 kronor i vite eftersom de inte har uppfyllt skolplikten under 2022 för sina två äldsta barn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Avskärmade barnen i Halland

Mer i ämnet