Polis utanför det hus där den döde 23-åringen påträffades. Foto: Mikael Nilsson

23-åring häktad efter misstänkt mord i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

En 23-årig man häktades av Helsingborgs tingsrätt på tisdagseftermiddagen skäligen misstänkt för helgens mord i Miatorp.

Exakt vad som är dödsorsaken vill varken åklagare eller polis gå ut med.

Initialt misstänktes en skottlossning. Offret och den häktade 23-åringen är nära bekanta, bekräftar flera anhöriga.

Det var i lördags vid lunchtid som polis kallades till lägenheten i området Miatorp i Helsingborg. Flera personer hörde av sig och larmade om höga smällar.

Helsingborg

En 23-årig man påträffades avliden i en lägenhet.

När SVT Nyheter Helsingborg pratade med grannar i huset säger de att de inte hade hört någon skottlossning.

Dödsorsaken är oklar

Exakt vad som ligger bakom 23-åringens död vill varken polis eller åklagare gå ut med och hänvisar till förundersökningssekretess.

Ett par timmar efter larmet anhölls två personer, en 23-åring och en 26-åring. 26-åringen släpptes senare.

Helsingborgs tingsrätt beslutade efter förhandlingen på tisdagen att 23-åringen ska häktas skäligen misstänkt för mord med motiveringen att den misstänkte annars skulle kunna undanröja bevis. En ny häktningsförhandling ska hållas senast om en vecka.

Den häktade nekar

23-åringens advokat Ulf Juhlin sa till SVT Nyheter Helsingborg under måndagen att hans klient förnekar att det är han som är skyldig.

Enligt flera anhöriga till både offret och till den häktade 23-åringen ska de båda vara nära bekanta och bilder på deras sociala medier bekräftar det men polis och åklagare är förtegna om allt som rör det misstänkta mordet.

Anhöriga, som SVT Nyheter Helsingborg varit i kontakt med, uppger att de inte fått veta något om dödsorsaken.

Både den häktade och offret är dömda sedan tidigare. Offret släpptes från fängelset i augusti förra året efter att han avtjänat ett straff som bland annat rörde narkotikabrott och vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Helsingborg

Mer i ämnet