Polisen inledde en teknisk undersökning under söndagen. Foto: André Tajti

31-årig kvinna försvunnen – utreds som människorov

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 17 på juldagen gick polisen ut med en efterlysning av en kvinna som senast sågs i centrala Landskrona. Det är oklart om brott ligger bakom försvinnandet men polisen utreder det just nu som människorov.

Den försvunna kvinnan är 31 år och anmäld som saknad av nära anhöriga. Senast hon sågs var i centrala Landskrona morgonen den 23:e december klockan 04.00. Hon var då i sällskap med en vännina.

– Vi utesluter inte att det rör sig om ett brott och utreder det som människorov. Det är en släkting som anmält henne saknad, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson på Polisen.

Teknisk undersökning – oklart om brott ligger bakom

Under söndagseftermiddagen inledde polisen en teknisk undersökning vid kvinnans bostad.

– Vi har en patrull på plats som försöker säkra spår eller ledtrådar. Vi får se om det går att styrka brottsmisstankar eller avfärda dem, säger Calle Persson, polisens presstalesperson i syd.

Samtidigt menar polisen att det kan finnas många tänkbara förklaringar till försvinnandet.

– Men det är för tidigt för att måla upp en bild om vad som har hänt, säger Calle Persson.

Frivilliga söker

Under både lördagen och söndagen har frivilliga sökt efter kvinnan i centrala delarna av Landskrona.

– Vi söker inledningsvis vid vattenområden och i närheten av kvinnans bostad. Men vi fortsätter att utöka sökningsområdet, säger Patrik Hansson, verksamhetsansvarig FIKK. 

Under dagens sökinsats har 80 frivilliga personer slutit upp för att hjälpa till med sökandet. Igår var det 60 personer.

– Det är en väldigt stor uppslutning med frivilliga. Vi planerar för en insats imorgon om det inte görs konkreta fynd idag, säger Patrik Hansson.

Kvinnans anhöriga är underrättade om att polisen ber allmänheten om hjälp att finna kvinnan och de uppmanar alla som haft kontakt med henne att höra av sig till polisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Landskronakvinnan

Mer i ämnet