Försvunna kvinnan från Landskrona hittad död

Uppdaterad
Publicerad

Den 31-åriga kvinna som försvann natten till den 23 december i Landskrona har hittats avliden under tisdagen i utkanten av staden. Anhöriga är underrättade.

Kvinnan hittades utomhus på en plats i de östra utkanterna av Landskrona, bekräftar polisen på sin hemsida. Enligt en källa inom polisen rör det sig om ett område vid tågstationen i Landskrona.

Fortsatt brottsutredning

Platsen spärrades av och en kriminalteknisk undersökning genomfördes. Kvinnans försvinnande har varit rubricerat som misstänkt människorov sedan hon anmäldes försvunnen den 23 december. Den förundersökningen fortsätter, men det är än så länge oklart hur kvinnan dött.

Landskronakvinnan

– Tills vidare håller vi kvar vid brottsrubriceringen människorov men i det här läget utesluter vi varken brott eller olycka som orsak till dödsfallet, säger Kent Persson från polisens enhet för grova brott.

– På onsdagen ska jag träffa teknikerna och det kan också bli frågan om en rättsmedicinsk undersökning. Först därefter tar vi ett nytt beslut.

Sedan kvinnan försvann har bland annat frivilligorganisationer sökt efter efter henne. Polisen har även sökt av delar av Landskrona med drönare.

Försvann från efterfest

På kvällen den 22 december lämnade kvinnan en biljardkrog för att gå på en efterfest i samma område som hon själv bor i. Tidigt på morgonen den 23 december lämnade hon efterfesten och har inte synts till sedan dess.

Under småtimmarna skickade hon ett meddelande till en vän. Meddelandet skickades från kvinnans mobiltelefon som senare hittades i hennes lägenhet. Polisen vill inte gå in på vad som stod i meddelandet.

Tågen stoppades

Under eftermiddagen har det varit störningar i tågtrafiken mellan Helsingborg och Landskrona efter beslut från polisen, skriver Skånetrafiken på sin hemsida. Trafiken stoppades under en timmes tid, men rullade sedan igen med risk för följdförseningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Landskronakvinnan

Mer i ämnet