31-åriga kvinnan från Landskrona ännu spårlöst försvunnen

Uppdaterad
Publicerad

Den försvunna kvinnan i Landskrona har nu varit borta i fem dagar. Och polisen arbetar utifrån två teorier: brott eller att hon försvann frivilligt.

Hon anmäldes som saknad av nära anhöriga och under söndagseftermiddagen inledde polisen en teknisk undersökning vid kvinnans bostad. Under lördagen och söndagen har frivilliga sökt efter henne i centrala delarna av Landskrona.

– Det är en väldigt stor uppslutning med frivilliga, säger Patrik Hansson, verksamhetsansvarig FIKK, Frivilliga insatser vid kris och katastrof.

Landskronakvinnan

Hör polischefen i Landskrona Tina Anderberg berättar mer om den försvunna kvinnan i klippet ovan.

Ovisst försvinnande

Kenth Pehrsson arbetar vid enheten för grova brott vid polisen i Helsingborg. Han är också engagerad i jakten på den försvunna kvinnan.

– Just ju söker vi svar på frågan om hon försvann frivilligt eller inte, säger han.

En metod är att samla in uppgifter från kvinnans omgivning.

– Det här är en kvinna med jobb, familj och vänner och tillsammans med dem försöker vi kartlägga hennes agerande tiden före försvinnande, säger Kenth Pehrsson.

Kvinnans anhöriga är underrättade och polisen vädjar om allmänhetens hjälp att finna kvinnan och de uppmanar alla som haft kontakt med henne att höra av sig till polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Landskronakvinnan

Mer i ämnet