Landskronakvinnan försvunnen i över en vecka – fortfarande inga spår

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på morgonen den 23 december försvann kvinnan efter att hon lämnade en hemmafest i samma omåde som hon bor i.

Det vi vet är att hon, vid elvatiden på kvällen, lämnade ett biljardställe i sällskap med vänner. Tillsammans gick de till en lägenhet bara några hundra meter bort från biljardstället till en hemmafest.

Där skickade kvinnan ett meddelande till en nära vän vilket också var det sista spåret som hon lämnade efter sig. Därefter lämnade  hon lägenheten och försvann.

Landskronakvinnan

– Meddelandet skickades mellan fyra och halv fem på morgonen, säger Tina Anderberg lokalpolisområdeschef i Landskrona.

Går inte att utesluta brott

Polisen kan idag inte utesluta brott och arbetar utifrån två huvudhypoteser. Att hon frivilligt försvunnit eller att det ligger brott bakom försvinnandet.

– Eftersom vi inte kan utesluta brott så behöver vi vidta olika utredningsåtgärder, säger Tina Anderberg.

Letat utomhus

Efter uppgifter som framkommit i förundersökningen valde polisen att göra utomhussök som inte har visat sig vara avgörande för utredningen.

– Vi har gjort vissa sök och platsundersökningar som i sin tur inte gett oss vidare indikationer att vi kan göra vidare sök på samma platser, säger Tina Anderberg.

Andra kvinnan som försvunnit

För drygt två år sedan försvann en annan kvinna efter att hon besökt samma biljardställe men några likheter mellan det fallet och Landskronakvinnan existerar inte, enligt polisen.

– Det finns inga likheter alls, när den andra kvinnan som försvann var det inget brott bakom. Så någon liknelse dom emellan finns inte, säger Tina Anderberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Landskronakvinnan

Mer i ämnet