En patrull från FIKK ( Frivilliga insatser i kris och katastrof ) söker i koloniområdet vid Citadellet i Landskrona på måndagen. Foto: Johan Nilsson/TT

Sökinsatserna fortsätter för femte dagen – på ny plats

Uppdaterad
Publicerad

Sökandet fortsätter i Landskrona efter den 31-åriga kvinna som varit försvunnen sedan den 23 december. Det finns risk för att hon utsatts för brott, enligt polisen, men ingen misstänkt har gripits.

Under tisdagen meddelade polisen att de kommer göra sökningar på en ny plats. Varför den är intressant för utredningen är polisen förtegen om.

– Vi kommer göra ett sök på en specifik plats utomhus, vilken kommer vi inte avslöja men platsen vi har kommit fram till handlar om att säkerställa noggrannhet i utredningen, säger Kenth Pehrsson vid polisens enhet för grova brott, till SVT Nyheter Helsingborg.

Landskronakvinnan

Många frivilliga

De senaste dagarna har ett hundratal frivilliga också sökt efter henne.

– Det är en god uppslutning av landskroniter som ställer upp och hjälper till, säger Patrik Hansson, verksamhetsledare i organisationen Fikk (Frivilliga insatser vid kris och katastrof).

Nu har organisationen också tillgång till båt och kommer att söka längs kusten.

Fått in många tips

Kenth Pehrsson berättar för SVT Nyheter Helsingborg att polisen har fått in många tips av allmänheten sedan den 31-åriga kvinnan försvann. Huruvida tipsen kan bidra till utredningen är han förtegen om.

– Vi har fått in en hel del tips, vissa stämmer andra inte. Till slut får vi  in ett tips som är värdefullt för utredningen, säger han.

Går inte att utesluta brott

En nära anhörig anmälde att kvinnan var försvunnen den 23 december. En bekant ska enligt polisen ha haft kontakt med henne vid fyratiden på morgonen och då befann hon sig i sitt hem i Landskrona, men sedan dess är hon spårlöst borta.

– Vi hittar ingen rimlig förklaring till varför hon självmant skulle ha bestämt sig för att lämna, säger Kenth Pehrsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Landskronakvinnan

Mer i ämnet