Foto: Cecilia Hedlund

Agneta: ”Fick jag leva om mitt liv skulle jag bli sjuksköterska”

Publicerad

Agneta Lenander är sjuksköterska i Landskrona och fritidspolitiker för Vänsterpartiet. Hon är mycket bekymrad över sjuksköterskekrisen, men har inga egna tankar på att lämna yrket.

Agneta Lenander var en av sjuksköterskorna som stred för att operationsavdelningen i Landskrona skulle bli kvar 2013. Då fanns ett politiskt beslut om att flytta verksamheten. Operationen blev kvar, liksom Agneta.

– Här blir jag kvar tills jag går i pension och eventuellt längre än så. Jag kom hit första gången som patient och kände hur axlarna liksom åkte ner. Det fanns ett lugn och det gjorde att jag sökte jobb här, säger hon.

Fick behålla operationen

Då striden stod om operationsavdelningen på Landskrona lasarett valde Agneta Lenander att engagera sig politiskt. I dag sitter hon i regionfullmäktige för Vänsterpartiet.

Hon har bytt arbetsplatser flera gånger under sina snart 25 år som sjuksköterska.

– Men det här är den bästa arbetsplatsen jag någonsin haft. Vi har precis samma press och tryck på våra vårdplatser som alla andra, men ändå lyckas vi behålla och rekrytera vår personal. Någonting måste vi göra rätt, säger Agneta Lenander.

Hör Agneta Lenander berätta i klippet ovan om varför hon valde yrket och varför hon stannar kvar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sjuksköterskeflykten i Helsingborg

Mer i ämnet
Mer Helsingborg
Mer Nyheter