Rekordmycket narkotika beslagtogs i Uppsala i julhelgen. Foto: Tullverket (arkivbild)

26-åring kan få tio års fängelse – greps med 32 kilo narkotika

Publicerad

I dag inleds rättegången mot 26-åringen som stoppades med 32 kilo narkotika vid färjeläget i Helsingborg.

Det var i början på året som tullpersonalen i Helsingborg fick misstankar mot en bil och valde att ta in fordonet och föraren för en kontroll. I ett gömt utrymme mellan inner- och yttertaket på bilen förvarades 31,9 kilo narkotika förpackat i 45 paket.

Vi har gjort stora beslag detta år men just detta beslag sticker ut då kokainhalten i den beslagtagna narkotikan var oerhört hög, säger Erik Friberg, chef på Tullkriminalenheten i Malmö.

narkotikabeslag2.jpg 

26-åringen är misstänkt för synnerligen grov narkotikasmuggling och om personen blir dömd ger detta straff lägst sex år men högst tio år i fängelse.

– Tidigare fanns det endast grov narkotikasmuggling som gav minst två år och högst sju års fängelse. Vi har inte haft så många fall med denna brottsrubricering, men det finns ett antal ärenden från detta år som kan få denna brottsrubricering, säger kammaråklagare Måns Björklund.

SVT Nyheter Helsingborg har sökt 26-åringens försvarsadvokat utan att lyckas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer