Över 31 kilo kokain och heroin smugglades i ett lönnutrymme. Foto: Tullverket

Man misstänks ha smugglat 32 kilo narkotika i biltaket

Uppdaterad
Publicerad

Tullen stoppade den misstänkte 26-åringen i Helsingborg. I dag åtalas han för synnerligen grov narkotikasmuggling.

Det var i ett väl dolt utrymme mellan ytter- och innertaket i mannens bil som tullpersonalen hittade 22 kilo kokain och 10 kilo heroin. Knarket ska enligt tullverket ha legat mellan ytter och innertak i bilen. Beslaget tillhör ett av de större som Tullverket gjort.

 Kokainhalten är ovanligt hög i den beslagtagna narkotikan, mellan 86 och 92 procent. Det gör att partiet kan spädas ut flera gånger och värdet på narkotikan ökar samt att ännu fler personer kan hamna i missbruk, säger Erik Friberg, chef på Tullkriminalenheten i Malmö.

Misstänkt uppdrag att rekognosera gränspassagerna

Utredningen har innehållit många förhör och internationella kontakter skriver Tullverket i ett pressmeddelande. I utredningen har även framkommit att den misstänkte fått i uppdrag att rekognosera gränspassagerna. Om den misstänkte döms riskerar han fängelsestraff i den övre delen av straffskalan.

SVT Nyheter Helsingborg har tidigare rapporterat att tullen i södra Sverige beslagtar allt mer narkotika de senaste åren.

LÄS MER: Rekordbeslag av knark i södra Sverige

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.