Pontus pålsson Foto: Svt

Åstorp backar i nyckelfråga – men drar in den för alla

Uppdaterad
Publicerad

Den omstridde moderaten Pontus Pålsson får ingen nyckel till Åstorps kommunhus – men det får inte någon annan fritidspolitiker heller.

Kammarrätten avskriver nu målet kring den omstridde moderaten Pontus Pålssons nyckel till Åstorps kommunhus.

Kommunen har beslutat dra tillbaka sitt överklagande och därmed står förvaltningsrättens dom fast: Det strider mot de demokratiska principerna att förvägra politikern nyckel till kommunhuset.

Ändrar sina nyckelrutiner

Istället för att fortsätta driva frågan i domstol ändrar kommunen sina nyckelrutiner – vilket innebär att samtliga politiker får begränsad tillgång till kommunhuset.

Kommunen menar att det viktigaste är att säkerställa att politikerna har tillträde till möteslokalerna, vilka redan ligger utanför kommunhuset.

Har känt sig kränkta

Pontus Pålsson har nekats fritt tillträde till kommunhuset av arbetsmiljöskäl.

Tjänstemän har upplevt sig kränkta av politikern och att inte ge honom en nyckel var en del av kommunens handlingsplan för att komma tillrätta med problemen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Strid om nycklar till kommunhuset

Mer i ämnet