Pontus pålsson Foto: Svt

Moderaten Pontus Pålsson polisanmäld av tjänsteman i Åstorps kommun

Uppdaterad
Publicerad

Politikern Pontus Pålsson, gruppledare för moderaterna i Åstorp, har polisanmälts för ofredande och olaga intrång. Enligt tidigare uppgifter till SVT ska politikern ha knuffat en tjänsteman när han försökte ta sig in i kommunhuset.

För tio dagar sedan rev förvaltningsrätten upp kommunens beslut att neka Pontus Pålsson en nyckel till kommunhuset, och det var i samband med detta händelsen inträffade.

Kommunstyrelsens arbetsutskott nu föreslagit kommunstyrelsen att överklaga förvaltningsrättens beslut till kammarrätten.

–  Vi tycker att man i domen enbart tar hänsyn till demokratin, som visserligen är viktig, men den tar inte hänsyn till annan lagstiftning. Lagstiftning som vi som arbetsgivare har att ta hänsyn till, säger kommunalrådet Ronny Sandberg (S).

Polisanmälan anser han styrker den uppfattningen.

– Någonstans visar detta att vi måste väga in arbetsmiljön i vår bedömning.

Vill inte kommentera

Pontus Pålsson vill varken kommentera polisanmälan eller kommunens förestående överklagan.

– Det handlar om mycket mer än en nyckel, det handlar om demokratiska principer, säger han.

Att kommunstyrelesen nekar Pontus Pålsson nyckel till kommunhuset är en del i den handlingsplan som upprättats för att minimera politikerns kontakter med kommunens tjänstemän. Detta efter krav från fackförbundet Vision då flera av deras medlemmar upplevt sig kränkta av Pontus Pålsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Strid om nycklar till kommunhuset

Mer i ämnet