Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Jag lyckades nå min dröm – och det känns jättebra”, säger Hossein Bahadori, som kom som flykting 2015 och i dag driver en tatueringsstudio. Foto: Johan Dernelius

”Att jobba som tatuerare var en omöjlig dröm i Afghanistan”

Uppdaterad
Publicerad

80 ensamkommande pojkar kom till Perstorp under flyktingkrisen 2015. En av dessa var Hossein Bahadori, som i dag bor kvar i Perstorp och driver sin egen tatueringsstudio.

– Jag har drömt om att bli tatuerare sedan jag var liten. Men i Afghanistan var det omöjligt. Tatueringar är inte populärt där och ibland också förbjudna, säger Hossein Bahadori, egenföretagare.

Hossein Bahadori kom till Perstorp som 16-åring och där bor han kvar än i dag. Resan över Medelhavet som flykting är inget han vill tala om.

– Det ger mig bara ångest att prata om. Jag vill inte tänka på det, jag vill bara att det ska försvinna, säger han.

En medfödd talang

När Hossein Bahadori kom till Sverige började han att studera på gymnasiet och då programmet barn och fritid. Tanken var att han skulle bli bildlärare. Men efter ett tag hoppade han av – för att följa sin dröm om att bli professionell taturerare.

– Jag har alltid varit duktig på att rita och måla. Och det är inget jag lärt mig utan en talang jag är född med. Att tatuera har jag också lärt mig på egen hand, säger han.

”Bara början”

Perstorp är den kommun i Skåne där högst andel flyktingar från 2015 bor i dag sett till befolkningsmängden. Numera bor 248 av de 163 000 flyktingar, som kom under krisen, i Perstorp.

– Jag trivs här. I början var det svårt, jag kunde inte språket och jag kände ingen. Men nu har jag många vänner och jag känner många här, säger Hossein Bahadori.

Hur ser du framtiden?

– Detta är bara början, jag har många planer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fem år efter flyktingkrisen

Mer i ämnet