Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Missbruksproblematiken i Bjuv bland unga är stor, något som SVT Nyheter Helsingborg rapporterat om. Nu till nästa år satsar kommunen på flera olika insatser för att fånga upp ungdomar som riskerar att hamna i missbruk, berättar kommunalråd Mikael Henrysson (SD) för SVT. Foto: Fanny Berg/SVT

Unga missbrukare i Bjuv ska fångas upp snabbare – sekretess kan brytas

Uppdaterad
Publicerad

SVT Nyheter Helsingborg har rapporterat om narkotikaproblematiken i Bjuv hos unga och fått vittnesmål som berättar om hur lätt det är att få tag på droger. För att förhindra narkotikaproblemen satsar nu kommunen till nästa år på olika brottsförebyggande insatser.

Aktivitet förebygger är ett projekt som startar i januari och handlar om att barn ska få prova på olika aktiviteter, något som kostar kommunen 750 000 kronor.

– De unga kanske får något intresse för det, istället för något annat som att de kanske hamnar i det här missbruksträsket, säger Mikael Henrysson (SD), kommunalråd i Bjuv.

Möjlighet att bryta sekretess

På grund av att sekretess som råder mellan olika myndigheter har det varit svårt att samarbeta mellan till exempel skola, polis och socialtjänst om det misstänks att en ungdom har missbruksproblem.

Till nästa år ska ett samarbete mellan verksamheterna och en sekretessbrytande blankett kunna snabbare hjälpa unga om vårdnadshavare godkänner att sekretessen undanröjs.

Hör mer i videon ovan om hur Bjuvs kommun ska jobba för att fånga upp unga från kriminalitet och missbruk.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Narkotika i Bjuv

Mer i ämnet