Foto: SVT

Boende: ”Jag stod som en raket i sängen efter smällen”

Uppdaterad
Publicerad

Madelene Lindberg bor i närheten av polishuset i Helsingborg och satte sig rakt upp i sängen när det small natten till onsdagen. Hon tycker att det känns otryggt efter explosionen.

– Jag hade sovit dåligt och varit uppe lite. När jag väl hade lagt mig och skulle somna om är det något som detonerar. Jag stod som en raket i sängen efter smällen och undrade vad sjutton det var, säger Madelene Lindberg.

Först trodde hon att det var fyrverkerier eller en lastbil som krockat, men det hördes inga fler smällar efter den första. Då tittade hon ut genom fönstret och såg bort mot polishuset, sedan larmade hon polisen.

Detonation vid polishus

Madelene Lindberg har sitt liv i området och promenerar ofta förbi polishuset. Hon brukar också motionera och handla i mataffären i närheten.

– Det känns väldigt otryggt när det smäller i här. Nästa gång kanske det sker utanför mitt fönster, säger hon.

Kände tryckvågen

Magnus Ehrencrona från Helsingborg var en av dem som också märkte av den höga smällen inatt.

– Jag bor en bit därifrån och satt uppe vaken i soffan och plötsligt skakade fönstren till som om det var en tryckvåg, säger Magnus Ehrencrona.

Trots att han inte bor precis intill polishuset utan i området Västra Berga hörde han tydligt explosionen.

– Det var ju en kraftig smäll som tydligen hördes i många stadsdelar. Tur att ingen människa kom till skada, det är ju inte ovanligt att folk passerar förbi där sent – inte minst oskyddat till fots eller cykel, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Detonation vid polishus

Mer i ämnet