Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Olivera Davidov, boende på Västra Berga, berätta om oron efter ett nytt sprängdåd i hennes bostadsområde. Foto: Joel Sund/SVT

Boende på Västra Berga efter explosionen: ”Man tänker på att flytta härifrån”

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern vårdas för allvarliga skador efter en explosion på Västra Berga i Helsingborg. Boende i området uttrycker en utpräglad trötthet efter flera våldsdåd.

Strax innan tvåtiden på måndagseftermiddagen inträffade en explosion i ett trapphus på Västra Berga i nordvästra Helsingborg. Enligt Region Skåne vårdas en man i 60-årsåldern för allvarliga skador efter händelsen.

– Det är mer och mer oroligt för oss boende, säger Olivera Davidov, som alltså bor i området.

På adressen bor en man som förra veckan åtalades för medhjälp till mord.

Västra Berga har de senaste åren drabbats av flera våldsdåd. I slutet på 2021 sprängdes en port, året därefter blev en man i 25-årsåldern skjuten men överlevde. Förra året besköts flera lägenheter vilket två tonårspojkar dömdes för i början på detta året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.