Här hotar rånaren butiksbiträdet under rånet. Foto: Från övervakningskameran

Här hotar rånaren personalen med kniv

Uppdaterad
Publicerad

En livsmedelsbutik i Bårslöv, utanför Helsingborg, utsattes för ett rån på söndagen. Rånaren var maskerad och beväpnad med en kökskniv. För Viviann Dahlström, som arbetade i butiken under rånet är det andra gången hon utsätts.

Det var vid 17.15-tiden på söndagen som polisen fick larm om rånet. Enligt polisen fick rånaren med sig dagskassan på några tusenlappar och cigaretter innan denne försvann från platsen. Värdet på stöldgodset är ännu okänt.

– Det är ingen som skadats i samband med rånet, säger polisens informatör Stephan Söderholm.

Polisen var snabbt på plats och sökte efter en misstänkt. I nuläget är ingen misstänkt ännu gripen.

För Viviann Dahlström är det andra gången hon blir utsatt för rån. Hon är pensionär men hjälper till i butiken ibland. Hon var utanför och rökte när rånaren anlände på söndagskvällen.

När hon återvände in och ställde sig bakom kassan kom rånaren fram, maskerad och hotade med kniv. ”Inte nu igen”, tänkte Viviann Dahlström och tryckte flera gånger på larmet.

Det är nämligen andra gången hon blivit utsatt för rån, senast var hösten 2014.

– Kniven var gammal och brun. Jag tänkte ”ska han döda mig”, berättar hon.

Det hela var över på fem minuter men händelsen har stannat kvar hos Viviann Dahlström.

– Jag mår inte bra, det är många tankar. Jag har inte sovit inatt, säger hon.

Firas Kadhim Mousa låter inte knivrånet i söndags påverka hans verksamhet. ”Jag är inte rädd” säger han. Foto: Julia Maric

Ägaren till butiken, Firas Kadhim Mousa var inte i butiken när rånet skedde men körde dit så fort han fick veta vad som hänt. Händelsen låter han inte påverka honom.

– Jag är inte rädd, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.