Dansbandsmusikern Mats Kärrlid har haft en tuff vår. Först brann hans bilskrot ner – och i takt med coronans explosion slutade bandet få spelningar. Foto: Privat/Mikael Nilsson

Mats, 59, förlorade båda sina jobb: ”Aldrig varit med om något liknande”

Uppdaterad
Publicerad

Mats Kärrlid, 59, hade två heltidsjobb – han var bilskrotsägare och trummis i dansbandet Matz Bladhs. Men efter en uppmärksammad brand och coronapandemins start har han inget jobb kvar.

Strax innan coronapandemin brann nämligen Filborna bilskrot ner till grunden. Familjearvet som Mats Kärrlid och hans bror drivit tillsammans i 24 år.

När coronaviruset sen slog till rejält i Sverige slutade dansbanden i Sverige att få spelningar. Musiken tystnade över en natt, menar Mats Kärrlid.

Coronavirus i Skåne

– Jag kan inte riktigt förstå det, jag har spelat dansband i hela mitt liv – men jag har aldrig varit med om något liknande, säger Mats Kärrlid.

”Det kan ju inte bli värre än så här”

Trots att våren har varit en smärtsam tid för dansbandsprofilen från Åstorp så ser han ändå positivt på framtiden.

– Nu kan det ju inte ske fler saker, säger han.

Hur är det möjligt att vara så positiv i den här situationen?

– Jag är ju positiv av naturen, men det är klart att det ibland kommer över en. Då får man kanske en dipp, säger Mats Kärrlid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet