En person har under måndagens morgon anträffats avliden i ett skogsparti strax norr om Helsingborg. Det går i nuläget inte att utesluta brott. Polis genomför utredningsåtgärder på platsen. Foto: Mikael Nilsson

Död kvinna påträffad utanför Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

En död kvinna hittades under måndagsförmiddagen i en skogsdunge vid Allerum, norr om Helsingborg. Det är ännu oklart vem den döde är och vad som ligger bakom dödsfallet.

Personen hittades på måndagen av privatperson på promenad i Allerum.

Ambulans och sjukvårdspersonal som larmades till platsen kunde slå fast att det handlade om en död person, och tillkalla polis. Nu är det klart att det är en kvinna. Men fortfarande vet polisen inte vem hon är.

– Vi arbetar med identifieringen. Klart är att ingen kvinna anmälts som försvunnen i det här området, säger förundersökningsledare Kent Persson vid Helsingborgspolisen.

Utreds som misstänkt mord

Men vad som ligger bakom dödsfallet är fortfarande oklart. Det går i nuläget inte att utesluta brott.

– Vi utreder det som mord tills vi vet mer om orsaken. Vi väntar på den rättsmedicinska undersökningen, säger Kent Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.