Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Jessica Granqvist om hur dragkampen fick upp henne på fötter igen. Foto: SVT

Dragkampen räddade Jessica – nu tar hon sporten till Klippan

Uppdaterad
Publicerad

Jessica Granqvist var utbränd och hade inte energi att ta sig till sjukgymnasten. Då kom dragkampen in i bilden och blev hennes räddning. Nu tar hon sporten till nordvästra Skåne.

Jessica Granqvist bor i Kungsbacka, men pojkvännen Thomas Tornevall och hans familj har fört henne till Klippan. I höst flyttar hon ner och hon vill ta dragkampen med sig. Redan nu startar hon en ny klubb. Under invigningshelgen hade familjemedlemmar slutit upp, men hon hoppas på att få ihop fler medlemmar framöver.

– Det är tungt och skitigt, men det handlar mycket om att det är en lagsport. Man utvecklas hela tiden, säger hon.

Tidigare utbränd

Jessica Granqvist hade tidigare sjukdomsbesvär och var utbränd. Men dragkamp blev hennes väg tillbaka till hälsa och arbete. Hennes äldsta dotter hade 2016 börjat med dragkamp och några månader senare testade hon själv på sporten och är fast sedan dess.

– Efter två månader började allt skärpa till sig. Så småningom kunde jag börja jobba också. Träning gör väldigt mycket med det psykiska och fysiska måendet, säger Jessica Granqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.