Mannen i 20-årsåldern misstänks ha strypt sin granne med en laddningskabel till en mobiltelefon. Foto: Jan Emanuelsson / LocalEyes / Polisen

Efter det brutala mordet – morddömd överklagar till HD

Uppdaterad
Publicerad

Det har nu gått drygt 15 månader sedan en kvinna i 40-års åldern brutalt blev mördad i sitt hem i Åstrop. Den morddömda mannen väljer nu att överklaga domen till högsta instans.

Den dömde mannen filmade själv kvinnans sista minuter i livet och delade klippet via sociala medier. Han dömdes till 14 års fängelse vid Helsingborgs tingsrätt, något som senare fastställdes av hovrätten. Nu meddelar mannens advokat att han kommer överklaga domen till Högsta domstolen.

I överklagandet står det att mannen vill att åtalet ska ogillas och att ”under alla omständigheter yrkas strafflindring”.

Bodde tillsammans

Mannen och kvinnan bodde i samma kollektivboende och umgicks dygnet innan mordet ägde rum. Helsingborgs tingrätt dömde senare mannen i 20-årsåldern till 14-års fängelse för att ha strypt kvinnan.

Mordet ägde rum den 25:e november 2020, men kvinnans kropp hittades tre dygn senare. Hon var blodig, hade flera stick- och skärskador och en kudde över huvudet. Runt halsen hade hon en USB-kabel.

Huruvida Högsta domstolen väljer att pröva de lägre instanserans domslut är ännu ovisst.

SVT Nyheter Helsingborg har utan framgång sökt mannens advokat för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.