• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Två personer har häktats misstänkta för rånet mot en livsmedelsbutik utanför Svalöv förra veckan. Foto: Johan Nilsson/TT

Två män häktade för rån mot livsmedelsbutik utanför Svalöv

Uppdaterad
Publicerad

Två män har häktats på sannolika skäl misstänkt för rånet mot en livsmedelsbutik i Röstånga förra veckan.

Det var under måndagen den 15 juli som två maskerade män ska ha hotat personal i butiken med olika typer av verktyg. Ingen person skadades, men rånarna fick med sig kontanter.

– Det rör sig om 2 000 till 5 000 kronor, säger Richard Glantz, polisens presstalesperson.

Greps i Perstorp och Eslöv

I fredags greps en 24-årig man i Perstorp och en 23-årig man i Eslöv, de anhölls samma dag – och under söndagen häktades männen på sannolika skäl misstänkt för rån.

– Vi pratade med allmänheten och höll ett antal förhör, vilket ledde fram till gripandet, säger Richard Glantz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.