Polis på plats i Närlinda, Helsingborg efter en skottlossning där en man skadats allvarligt. Foto: Johan Nilsson/TT

Man med livshotande skador efter skottlossning i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern vårdas för livshotande skador efter en skottlossning i Närlunda, Helsingborg runt klockan 01. I samma veva larmades polisen om en detonation i centrala Helsingborg.

Skottlossningen ska ha ägt rum i närheten av en gångtunnel på Fältarpsvägen och platsen har varit avspärrad för teknisk undersökning under natten. Avspärrningar som kunde hävas runt 06 på torsdagsmorgonen.

Region Skåne meddelar att mannen är i 20-årsåldern och vårdas på sjukhus för livshotande skador. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord, men i nuläget är ingen misstänkt eller gripen.

Dödsskjutningen på Närlunda

Även detonation i staden

Klockan 01 inkom ett flertal samtal om en kraftig detonation, även den i Helsingborg. Det kan konstateras att en nattklubb centralt belägen i staden fått skador på entrédörren och att fönster krossats på huset mittemot.

Det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats i explosionen. Polisen har spärrat av området och det nationella bombskyddet har undersökt platsen. Det är ännu oklart om det finns en koppling mellan detonationen och skottlossningen i Närlunda.

– De här händelserna utreds separat som det ser ut nu. Men såklart utesluter vi inte att de kan ha med varandra att göra i ett senare skede, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisen under morgonen.

Detonationen utreds som allmänfarlig ödeläggelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen på Närlunda

Mer i ämnet