Fönsterrutor krossades och en entrédörr skadades i detonationen. Foto: Mikael Nilsson

Kraftig explosion vid nattklubb i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

En explosion har inträffat vid en nattklubb i centrala Helsingborg. Flera personer larmade polisen om den kraftiga detonationen vid klockan 01, natten mot torsdag. Ingen person uppges ha skadats.

I samband med explosionen skadades entrédörr och fönster till klubben men också fönster på ett lägenhetshus mittemot.

Det finns inga uppgifter om att någon person ska ha skadats i explosionen. Polisen har spärrat av området och det nationella bombskyddet har undersökt platsen.

Dödsskjutningen på Närlunda

Kraftig detonation

Enligt polisen rör det sig om en kraftig detonation med någon typ av sprängladdning. Ingen person är frihetsberövad i ärendet. Brottsrubriceringen är allmänfarlig ödeläggelse.

Nattklubben drabbades även för några år sedan av sprängdåd.

Det var inte längesedan i tiden som en annan detonation gick av i staden. Den 2 september inträffade en kraftig explosion i anslutning till ett flerfamiljshus på Norra Ljunggatan. Inga människor skadades, men ett femtontal fönster krossades och en port blev förstörd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen på Närlunda

Mer i ämnet