Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man i 30-åråldern sköts ihjäl på planteringen under natten mot tisdagen. Det är den andra dödsskjutningen i Helsingborg på kort tid. Hör polischefen berätta mer i klippet ovan. Foto: Johan Nilsson/TT

En död efter skottlossning på Planteringen i Helsingborg – en gripen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern sköts ihjäl på Planteringen i Helsingborg. Det är den andra dödsskjutningen inom loppet av en vecka.

Men polisen ser inget samband mellan händelserna.

Polisen larmades vid tretiden på morgonen till Planteringen i Helsingborg efter att flertalet smällar hörts. När en patrull anländer anträffas en man i 30-årsåldern avliden med skottskador.

– Drygt två timmar senare greps en misstänkt gärningsman i 40-årsåldern på ett tåg på väg söderut, säger Christian Nordin som är tillförordnad polischef i Helsingborg.

Den misstänkte anhölls senare.

Ett större område vid Wienergatan spärrades av under morgonen och polisen genomförde dörrknackning i området och pratade med vittnen.

Både den misstänkte gärningsmannen och mordoffret är kända av polisen sedan tidigare.

Inget samband med tidigare dödsskjutning

I fredags skedde också en skottlossning i Helsingborg. På platsen hittades även då en man i 30-årsåldern som skjutits till döds. Bara några timmar senare togs flera personer in på förhör – vilket ledde till att fem personer sitter häktade.

Men trots att det är två våldsdåd med dödlig utgång i närtid kopplar polisen inte ihop händelserna.

– Eftersom detta är två helt isolerade händelser, ser vi inget samband, säger Christian Nordin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.