En 16 meter hög julgran är nu på plats på Stortorget i Helsingborg. Tillsammans med ett ljusspel vid terasstrapporna ska den lysa upp staden i decembermörkret. Foto: Alice Mutambala/SVT

Ett osäkert år – men Helsingborgs julgran består

Publicerad

På grund av pandemin blir det varken julskyltning eller luciakröning i Helsingborg i år. Men trots ett avskalat julfirande så är granen på Stortorget nu på plats, och från och med söndag ska den lysa upp vintermörkret.

Nu är Helsingborgs julgran på plats på Stortorget – en 16 meter hög gran från Småland. Under veckan ska den pyntas, och på söndag ska alla ljusen vara redo att tändas av stadens borgmästare , kommunfullmäktiges ordförande Mats Sander (M).

– Julgranen kommer att kläs med mycket slingor och stora guldbollar, berättar Elisabeth Lindberg, vinterljussansvarig i Helsingborg.

Coronavirus i Skåne

Anordnar ljusspel

I år blir det en annorlunda första advent i Helsingborg. Både Luciakröningen och julskyltningen har ställts in. Den årliga julgranständningen, som kommer att livesändas, blir av men i mindre format.

– Eftersom vi har fått ställa in mycket har vi istället anordnat ett ljusspel på terasstrapporna. Det kommer att rulla varje dag fram till jul, säger Elisabeth Lindberg.

Se första skymten av Helsingborgs julgran för år 2020 i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet