Drygt ett dygn efter sprängdådet mot polishuset i Helsingborg är avspärrningarna utanför entrén kvar. Foto: Emil Langvad/TT

Helsingborgspolisen får förstärkning efter sprängningen

Uppdaterad
Publicerad

Efter sprängningen vid polishuset i Helsingborg kommer polisen i området att få extra resurser. Det skriver Carina Persson som är polischef i region Syd i ett brev till Helsingborgs kommunalråd.

Polisen i nordvästra Skåne kommer att få extra resurser från kringliggande polisregioner för att kunna fokusera på utredningen efter sprängningen vid polishuset i Helsingborg. Det skriver chefen för polisregion Syd, Carina Persson, i ett brev till kommunalrådet i Helsingborg, Peter Danielsson (M), som SVT Nyheter Helsingborg tagit del av.

”Polisområde Nordvästra Skåne kommer att få den hjälp de anser sig behöva för att dels kunna fokusera på förundersökningen och dels för det trygghetsskapande arbetet. Det kommer innebära en förstärkning från övriga polisområden så länge behovet kvarstår”.

Detonation vid polishus

I ett brev till rikspolischef Dan Eliasson efter sprängningen skrev kommunalrådet Peter Danielsson att extra polisresurser borde sättas in i staden.

LÄS MER: Polisens utredare ”Sprängningen var planerad”

Det blir nu verklighet, på polisernas egen begäran.

– Bedömningen som görs i polisområdet är att de behöver fokusera på och förstärka det trygghetsskapande arbetet, säger Carina Persson, polischef för region Syd.

Patruller från hela området

Exakt hur många patruller det rör sig om vet inte polischefen. Den ordinarie personalen kommer arbeta dels med utredningen av sprängdådet, dels med att synas ute i samhället och prata med invånare i Helsingborg.

– Både för att få information men också för att bara prata med de som vistas och bor i området, säger Carina Persson.

De tillkommande patrullerna kommer främst jobba med den akuta verksamheten.

– Patrullerna kommer från andra polisområden i regionen, säger Carina Persson.

Beslutet att tillsätta extra resurser togs under tisdagen och innebär att närliggande polisområden ska bistå med personalresurser fram till den 5 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Detonation vid polishus

Mer i ämnet