Fyra unga män begärdes idag häktade, tre av dem misstänkta för rån och en för grovt narkotikabrott. Foto: SVT Grafik

Tre män häktade – anses ha tung roll i brottslighet

Uppdaterad
Publicerad

Två män från Bjuv blev idag häktade misstänkta för rån. Ytterligare en ung man häktades för grovt narkotikabrott. De beskrivs av polis som personer som ligger bakom en stor del av den brottslighet som sker i Klippan, Åstorp och Bjuv.

Rånet skedde söndagen den 5 augusti i Bjuv. I veckan greps och anhölls tre män, 28, 26 och 24 år gamla, misstänkta för rån. Samma dag anhölls även en 18-åring misstänkt för grovt narkotikabrott i Helsingborg.

De fyra männen är hemmahörande i Bjuv och är kända av polisen sedan tidigare. De beskrivs som att stå för en stor del av brottsligheten i Bjuv, Åstorp och Klippan.

Dömdes för gömda narkotikapartier i Bjuv

De är alla tidigare dömda för andra brott.

Den äldsta, en 28-åring, är inte dömd för annat än att ha burit kniv och baseballträ i Helsingborg i mars förra året. Han släpptes på fri fot efter häktningsförhandlingen idag.

26-åringen är tidigare dömd för att ha kört sin bil i hög hastighet mot en väktare som hade avvisat honom från en butik. Han dömdes också för att ha misshandlat en jämnårig man som tidigare ingick i samma kriminella gäng.

Tidigare i år uppmärksammande polisen honom när han körde 160km/h på en motorväg.

24-åringen är även han dömd för mindre brottslighet. Förra året fick han skyddstillsyn efter att ha knutits till en mindre mängd cannabis, lugnande tabletter samt ett elchocksvapen.

Knöts till droghandel i Bjuv

24-åringen kunde kopplas ihop med olika partier narkotika, främst cannabis och lugnande tabletter, som låg gömda i bland annat skogsdungar och grönområden i Bjuv. Han dömdes tillsammans med 18-åringen, som ingår i samma svär som resterande männen. 

Påsar med cannabis och kokain var några av de fynd polisen gjorde i ”gömmor” i närheten av torget under spaningen i våras. Foto: Polisen

18-åringen dömdes tidigare i år till ungdomsvård efter att ha gjort sig skyldig till en rad olika brott, bland annat de olika narkotikapartierna i Bjuv.

I domen framkommer det att polisen längre utrett narkotikabrottsligheten i Bjuv och att 18-åringen sålde. I september förra året anklagade 18-åringen två personer för att ha skvallrat om drogförsäljningen till polisen, och misshandlade och dödshotade dem.

Advokaterna till de misstänkta männen meddelar SVT att de förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.