Foto: Firas Razak

Gratis parkering om du betalar med en app

Uppdaterad
Publicerad

Första timmen är det gratis parkering i Helsingborgs centrum. Om du betalar med en parkeringsapp. Från och med lördag 1 december och alla lördagar fram till jul gäller rean på parkering.

Men det är alltså bara den första timmen som är gratis för efter den är det vanligt pris som gäller.

– Vi har förståelse för att de pågående ombyggnationerna påverkar våra verksamheter och handlare. Därför vill vi underlätta för helsingborgare och besökare i city så här i juletider, , säger Christian Orsing (M), stadsbyggnadsnämndens ordförande, i ett pressmedelande.

Erbjudandet gäller Helsingborgs innerstad under lördagarna 1, 8, 15 och 22 december för alla som betalar parkeringen med någon av stadens tre parkeringsappar; EasyPark, SMS-Park eller Parkster.

– Våra parkeringsappar används flitigt av dem som parkerar i Helsingborg. På det här sättet får vi förhoppningsvis ännu fler att upptäcka hur smidigt det är att betala för parkeringen med någon av de appalternativ som finns, säger Leo Schneede, parkeringssamordnare på stadsbyggnadsförvaltningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.