Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Joakim Olsson Agerskov, arrangör för Grevieparken i Båstad, hade inte räknat med att kunna öppna fullt ut i höst – hör hur han tror danskvällarna kommer se ut framöver i klippet ovan. Foto: SVT

Grevieparken kan öppna för danskvällar igen: ”En viss chock”

Publicerad

Att publiktaket tas bort om tre veckor gör det möjligt för dansbandsbranchen att öppna upp igen – ett besked som arrangören till Grevieparken i Båstad inte räknat med.

– Det är en stor glädje att vi kan se fram emot en dansant höst och vinter, säger Joakim Olsson Agerskov.

Under tisdagen meddelade regeringen att många coronarestriktioner tas bort den 29 september, bland annat deltagartaken för idrotts- och kulturevenemang. För Grevieparken i Båstad innebär det att det i oktober blir en danskväll för första gången sedan pandemin.

– Det var en viss chock att vi plötsligt för öppna anläggningen som varit så tillsluten och stängd men vi är redo, säger Joakim Olsson Agerskov, evenemangsansvarig för Grevieparken i Båstad.

Tror branschen har förändrats

Joakim Olsson Agerskov hade inte räknat med att deltagartagen helt skulle slopas så snart och trots att samhället öppnar upp tror han inte att det blir en vanlig dansbandshöst.

– Jag tror att vi får ett nytt normalläge där en del av publiken tar ett steg tillbaka och kanske att vi får en återväxt och kan släppa fram en yngre publik, säger han.

Både oro och glädje

Arrangören har även märkt av en viss oro bland danspubliken.

– Publiken är oerhört glad men det finns en allmän rädsla över att det är för tidigt att öppna. Det är en spridd oro framförallt bland dansarna kring om man ska ut och omfamna människor man inte känner. Det kan medföra både risk blandat med glädje, säger Joakim Olsson Agerskov.

Vad tänker du om den risken?

– Som arrangör har det varit en stor ansvarsroll att se till att folk håller distans och sitter ner på de föreställningar men vi kan inte gå runt att kontrollera att folk tvättar händerna och sköter den personliga hygien, även om det kanske är det steget som hade behövts för att trygg publiken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer