Socialdemokraterna gick fram och blev Helsingborgs största parti. Men det rödgröna stödet räcker inte för att få styra staden. Å andra sidan är den borgerliga alliansen nu splittrad. Nu börjar jakten på fler regeringskolleger. Foto: SVT/Erik Danielsson

Helsingborgarna mindre nöjda med H22 än tillresta besökare

Uppdaterad
Publicerad

Den första utvärderingen av H22 visar att tillresta besökare är mer positiva än helsingborgarna till stadsmässan. Men båda grupperna har informationen i botten när de satte betyg.

Totalt har 800 personer deltagit i utfrågningen om stadsmässan H22 – hälften tillresta besökare och hälften helsingborgare.

Båda grupperna har samma topplista när det gäller antalen besök på de olika arrangemangen.

Stadsmässan H22

Stadsutställningar hamnar på första plats med flest besök. Tvåa är arkitektur och design och trea på topplistan är kultur och musik.

Mest missnöje med informationen

Men när grupperna sätter betyg på sina upplevelser uppstår en klyfta. Båda grupperna har satt toppbetyg på tryggheten och därefter i fallande skala betyg på folkligt, innovativt och hållbart. Och i botten ligger informationen om H22.

Helsingborgarna är överlag mer negativa till H22 i samtliga betyg. Framför allt när det gäller just informationen. Där ligger lokalinvånarna hela 39 procent lägre än de tillresta besökarna.

Varför ser det ut så här?

Vi har försökt nå ut på olika sätt med utskick till alla hushåll, annonser och olika sociala medier, inte minst vår egen hemsida, men uppenbarligen ändå inte lyckats. Och det är en viktig lärdom för framtiden, säger kommunstyrelsens ordförande Peter Danielsson (M).

Fördjupande analys

Han tror att man kanske måste börja ännu tidigare med att involvera olika grupper i eventuellt kommande stadsmässor.

– Men framför allt måste vi nu göra en fördjupande analys av helsingborgarnas missnöje och ta reda på vad de saknat, säger Peter Danielsson.

Såhär sa några invånare om stadsmässan när den tog slut i juli:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
H22 har haft som ambition att attrahera besökare från mer än Helsingborg. Det är en sak som besökare tycker varit bra. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stadsmässan H22

Mer i ämnet