Häktningsförhandlingar efter Bårslövsmordet. Foto: Winnie Gravlund

35-åring häktas för mord

Uppdaterad
Publicerad

Den 35-årige man som misstänks för mordet på en 20-åring i Bårslöv i slutet av oktober, häktades under fredagen.

Åklagaren Ola Lavie hade begärt mannen häktad på sannolika skäl, alltså den högre misstankegraden. Han greps i måndags i Göteborg tillsammans med en kvinna som är misstänkt för medhjälp, alternativt skyddande av brottsling. Hon häktades för det senare under förmiddagen.

Den högre misstankegraden

Vid lunchtid på fredagen beslutade tingsrätten att han skulle häktas misstänkt för mordet på den 20-årige mannen i Bårslöv.

Bårslövmordet

– Bevisningen är sådan att tingsrätten delar min uppfattning. Han är på sannolika skäl misstänkt för mord, alltså den högre misstankegraden. Så bevisningen är just nu god, säger Ola Lavie.

Varför väcktes misstankarna mot den här mannen?

– Jag vill inte gå in närmare på misstankarna, utredningen är i ett inledande skede just nu. Men det fanns vissa tecken som pekade i riktning mot mannen.

Nekar till brott

Vad händer härnäst?

– Nu gäller det att bygga upp det här målet med den bevisning som behövs för ett åtal. Vi har en del teknisk analys vi inväntar, vi ska höra ett antal vittnen och vissa vittnen ska höras om, säger Ola Lavie.

Den 35-årige mannen är sedan tidigare dömd för bland annat narkotikabrott, rån och människorov. Han nekar till mordet i Bårslöv.

Mannens advokat Per Svedlund vill inte utveckla hur 35-åringen ser på misstankarna som riktats mot honom.

– Vad han har sagt i förhör kan jag inte kommentera på grund av förundersökningssekretess. Jag har viss förståelse för att domstolen ger polisen mer utredningstid, varför kan jag inte kommentera, säger Per Svedlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bårslövmordet

Mer i ämnet