Polisens tekniker undersöker brottsplatsen Foto: Johan Nilsson/TT

Idag kommer hovrättens avgörande i Bårslövsmordet

Publicerad

I somras dömdes två män för det uppmärksammade Bårslövsmordet. Domen överklagades av alla parter och under onsdagen kommer domen. Männen har tidigare suttit häktade men släpptes av hovrätten. Något som kan peka på mildare straff eller att de frikänns helt.

Två män dömdes i somras till fängelse för det uppmärksammade Bårslövsmordet där en 20-åring sköts till döds med ett automatvapen. En 36-åring dömdes för mord och fick 16 års fängelse medan 22-åringen dömdes till åtta års fängelse för medhjälp till mord.

Släpptes ur häktet

Männen har under förhandlingarna i tingsrätten och hovrätten suttit häktade men släpptes fria av hovrätten vid rättegångens slut. Det kan indikera att domen kan komma att mildras.

Bårslövmordet

– Man kan åtminstone dra den slutsatsen att de inte kommer dömas för mord respektive medhjälp till mord, något annat kan jag inte tänka mig, säger Pontus Peyron som är försvarsadvokat till en av männen. 

Saknas mordvapen och motiv

Försvaret pekar bland annat på att ett avgörande vittnesmål inte ska ses som tillförlitligt eftersom det inte stämmer överens med teknisk bevisning. Sedan tidigare har de två dömda männens advokater även argumenterat att det finns för mycket oklarheter för att döma männen för mordet. Bland annat för att det saknas både motiv mordvapen.

Åklagarna vill se skärpta straff

Åklagarsidan har även de överklagat domen.  De har kallat mordet för ”en ren avrättning” och vill att fängelsestraffet för de båda männen ska bli ännu längre samt att även 22-åringen ska dömas för mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bårslövmordet

Mer i ämnet