Olyckan orsakade långa köer. Foto: Linda Ekström

Hål i motorvägen vid Helsingborg nu lagat

Uppdaterad
Publicerad

Ett hål i ena körbanan på E6:an orsakade under morgonen långa köer på motorvägen söder om Helsingborg. Trafiken gick fortfarande långsamt förbi platsen en bit in på eftermiddagen, som spärras av en skadad lastbil.

En lastbil som skadats stod länge och spärrade det ena körfältet vid Rydebäcks trafikplats söder om Helsingborg. Den läckte diesel och området sanerades. Trafiken gick långsamt förbi platsen i riktning mot Halmstad.

– Hålet orsakades av en trasig lucka från en vågstation och det var 170 gånger 60 centimeter, berättar Peter Jakobsson på Trafikverkets pressjour.

En vågstation är en plats som framför allt polisen använder för att kontrollväga fordon.

Förvirrad situation

Hålet upptäcktes vid 06-tiden på morgonen och klockan halv tio hade Trafikverkets personal som skickades ut till platsen akut, lagat hålet.

En bit därifrån, vid Helsingborg Södra, blockerade en lastbil höger körfält. Lastbilen hade skadats av att åka ned i hålet och läckte diesel. Saneringen av läckan höll på till klockan 15.00 på torsdagen, vilket ledde till begränsad framkomlighet på platsen.

Skador ska inrapporteras

Enligt tidigare uppgifter ska även tre personbilar ha fått skador av att köra ner i hålet och Trafikverket uppmanar de som har drabbats att höra av sig.

– Om det är någon som har fått skador på sin bil på grund av hålet, rekommenderar vi dem att kontakta Trafikverket för eventuell ersättning, säger Joanna Ljunggren, presskommunikatör på Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.