Spela klippet för att se när Janne Josefsson ringer upp Findus amerikanske ägare Noam Gottesman från den nedlagda fabriken i Bjuv. Foto: SVT/Josefsson

Här slänger Findus amerikanske ägare luren i örat på Janne Josefsson

Uppdaterad
Publicerad

År 2015 köptes Findus upp av livsmedelsföretaget Nomad Foods. Fem månader senare meddelade man att fabriken i Bjuv skulle läggas ner – trots att man lovat att satsa.

– Jag talar inte med pressen, säger den amerikanske ägaren då Janne Josefsson ringer upp för att fråga om nedläggningen.

Entreprenören Noam Gottesman bor i New York, är miljardär och umgås med stjärnor som Beyonce, Jay Z och Lucy Liu. Han är en av grundarna till företaget som köpte Findus år 2015. 

Fem månader efter köpet meddelade man att fabriken i Bjuv utanför Helsingborg skulle läggas ner och 400 anställda fick gå. 

Josefsson

Spela klippet ovan för att se när Janne Josefsson ringer upp Noam Gottesman för att fråga om fabriksnedläggningen. 

I reportaget “Blå dunster” följer Janne Josefsson upp nedläggningen av två svenska fabriker, Findus i Bjuv och Viskafors gummifabrik. Hela avsnittet av “Josefsson” finns att se på SVT Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Josefsson

Mer i ämnet