Nu stängs alla vårdboenden i Helsingborg för besökl. Foto: Foto: Scanpix

Helsingborgs vårdboenden stängs för besökare

Uppdaterad
Publicerad

Hittills har Helsingborgs stad bara avrått från besök på vårdboenden. Men från och med nu är det stopp. Risken för allmän smitta bedöms nu vara större.

Det finns 18 vårdboenden i Helsingborg varav fem drivs privat. Hittills har kommunen bara avrått från besök hos de äldre medan de privata har haft helt stängt.

Och nu stänger också kommunen dörren helt för besökare med omedelbar verkan. Det enda undantaget är besök till äldre i livets slutskede. Förbudet gäller vårdboenden, korttidsboendet på Pålsjö park och avlastningsboendet Villa Louise.

Större risk för smittspridning

– Vi har haft en dialog med Region Skåne som bedömer att det idag finns en större risk för allmän smittspridning. Så vi stänger av omtanke för våra hyresgäster, säger omsorgsdirektör Annika Andersson.

Hittills har ingen äldre fått diagnosen coronavirus och Annika Andersson hoppas att det ska förbli så.

– Våra anställda kommer inte till jobbet om de har minsta förkylningssymtom. Vi är ju dessutom vana att jobba med den här gruppen och med olika smittor, säger Annika Andersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet