I samband med fotbollsmatchen mellan Helsingborg och Djurgården hedrade några av bortafansen den supporter som omkom för fem år sedan. Foto: SVT

Här hyllar Järnkaminerna sin döde kamrat

Uppdaterad
Publicerad

Supporterföreningen Järnkaminerna hedrade på måndagskvällen en Djurgårdensupporter som avled efter att ha fått ett kraftigt slag av en Helsingborgssupporter för fem år sedan.

Den tragiska händelsen inträffade på terasstrapporna i Helsingborg våren 2014 i samband med att Djurgården mötte HIF.

En 43-årig Djurgårdssupporter blev nedslagen på väg till Olympia en halvtimme före matchstart.

Supporter död

En 29-årig Helsingborgssupporter dömdes i hovrätten till tio månaders fängelse för misshandel och vållande till annans död.

Djurgårdens supporterförening brukar hedra sin döde kamrat varje år.

På måndagskvällen stod supportrarna i en ring runt platsen ovanför terasstrapporna, innan bortamötet mot HIF. Först hölls en tyst minut och därefter sjöng supportrarna för att hedra sin döde kamrat.

Under åren 2017 och 2018, när HIF spelade i superettan och lagen inte möttes, ägde manifestationen rum i Stockholm.

Men på måndagen inför bortamötet mot HIF var det återigen dags i Helsingborg.

– Vi har haft någon form av samling varje år. Nu var det i Helsingborg för första gången sedan 2016. På årsdagen brukar vi alltid ha stadion hemma öppen så att man får lägga blommor där, säger Viktor Adolfsson, ordförande i Järnkaminerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Supporter död

Mer i ämnet