Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
En av dem som tog sprutan under lördagen är Wilma Linusson. I klippet berättar hon varför hon inte har vaccinerat sig tidigare. Foto: Hans Larsson/SVT

Drop in-vaccinering i Klippan: ”Fler än vad vi hade räknat med”

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen har nästan alla vårdcentraler i Skåne haft öppet för drop in-vaccinering. Satsningen är ett försök att nå ut till de skåningar som ännu inte tagit sprutan. På vårdcentralen Klippan har oväntat många tagit chansen.

På vårdcentralen Klippan väntade man sig inte direkt någon rusning när man slog upp dörrarna för drop in-vaccinering under lördagsmorgonen.

– Vi hade inga förväntningar på att vi skulle nå en större målgrupp än vi redan gjort, så vi var nog lite skeptiska till tanken, säger Janet Hultberg, verksamhetschef på vårdcentralen Klippan.

Men under förmiddagen överraskade Klippanborna.

– Vi har ändå haft ett 30-tal patienter nu fram till lunch, så det var mer än vi hade räknat med, säger Janet Hultberg.

Tror du att det här man gör idag kommer få stor betydelse?

Säg att vi har haft 30 hittills, och i bästa fall kanske 20 till under eftermiddagen. Då kan jag ändå tänka att om man har det utfallet på alla vårdcentraler i Skåne, så blir det ändå ganska många, säger Janet Hultberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet