Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett femtiotal boende i norra Helsingborg evakuerades på grund av ett misstänkt farligt föremål. Foto: Mattias Johansson

Boende evakuerades – inget föremål anträffades

Uppdaterad
Publicerad

Boende evakuerades under tisdagskvällen i norra Helsingborg på grund av ett misstänkt farligt föremål. Nationella bombskyddet tillkallades men hittade inget föremål.

Larmet inkom till polisen omkring 16-tiden på tisdagseftermiddagen från en privatperson i området som sett ett suspekt föremål i samband med en bil.

– Vi skickade en första patrull att göra en okulär besiktning, och vi kunde inte utesluta att det fanns ett farligt föremål, säger Rickard Lundqvist, polisens presstalesperson.

50 personer evakuerades

Det nationella bombskyddet tillkallades och omkring 50 boende från de närmsta bostäderna utrymdes för sin egen säkerhet och för att möjliggöra nationella bombskyddets arbete.

Strax efter 20-tiden på tisdagen meddelade polisen att inget föremål hade anträffats och att avspärrningarna hävs. Boende kunde då återgå till sina bostäder.

Polisen upprättade en utredning om försök till allmänfarlig ödeläggelse men lägger nu ner den.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.